SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Mağcan Cumabay'ı andı

T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 19 Mart 2024'te katıldığı iftar programında gerçekleştirdiği konuşmada, şehadetinin 86. yılında Kazak Türkü şair ve fikir adamı Mağcan Cumabay'ı yâd etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Mağcan Cumabay'ı andı

Ankara Siteler Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 19 Mart 2024 tarihinde iftar programı tertip etti. Kooperatif tarafından organize edilen iftara Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da katıldı.

"MAĞCAN ATAMIZI, TÜRK-İSLAM DÜNYASININ TÜM AZİZ ŞEHİTLERİYLE BİRLİKTE ŞÜKRANLA ANIYORUM"

Yalçın Topçu, Kooperatif Başkanı Mehmet Tosun ve Kooperatif yönetimine teşekkürlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını ileterek yaptığı konuşmasında, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) kurşuna dizerek şehit ettiği, Türkiye sevdalısı Kazak Türkü şair ve fikir adamı Mağcan Cumabay'ı andı.

19 Mart tarihinin Türk milletine olan sevgisiyle bilinen, 20. yüzyılın önemli edebiyatçılarından Kazak Şair Mağcan Cumabay’ın, Sovyet Rusya’nın Müslüman ve Türk düşmanı diktatörü Stalin tarafından 1938'de 45 yaşında kurşuna dizilerek şehit edilmesinin yıl dönümü olduğunu anımsatan Topçu, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımız zamanında, Ata yurdumuz Kazakistan’dan ‘Uzakta ağır azap çeken kardeşim’ diyerek bize seslenen ve kapı kapı dolaşarak topladığı yardımları Anadolu’daki kardeşlerine ulaştıran, millî sevdasıyla her daim hatırlayacağımız Mağcan Atamızı, Türk-İslam Dünyasının tüm aziz şehitleriyle birlikte saygı, rahmet ve şükranla anıyorum." şeklinde konuştu.

Topçu konuşmasında ayrıca, "Cenab-ı Haktan bizleri sevdiklerimizle birlikte esenlikle nice ramazanlara ve bayramlara kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul ve makbul eylemesini, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere zulümlerin, savaş ve işgallerin son bulmasını niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kooperatif Başkanı Mehmet Tosun ise gerçekleştirdiği konuşmada, Siteler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olarak iftar programını geleneksel olarak her yıl düzenlendiklerini kaydederek, "İftarımıza iştirak eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu Bey'e şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum." dedi.

Tosun konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Bu vesileyle, Ramazan ayının ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin, esnaf ve sanatkârlarımızla birlikte ülkemiz ve İslâm âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.