SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karadeniz'in barış denizi olmasını istiyoruz”

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimi yorumlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Rusya ve Ukrayna’yı karşı karşıya değil yan yana görmekten mutluluk duyarız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karadeniz'in barış denizi olmasını istiyoruz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğe ilişkin açıklama yaptı.



Erdoğan açıklamasında: "Karadeniz'de ise başka bir gerilim tırmanıyor. Rusya ile Ukrayna arasında uzun zamandır yaşanan hadiselerin yeniden alevlenmesinden üzüntü duyuyoruz. İki ülke ile kurduğu işbirliğini gelece taşıma niyetinde olan bir ülke olarak Karadeniz'in barış denizi olmasını istiyoruz. Sorunlarını diyalogla çözülmesi çağrımızı yeniliyoruz. Rusya ve Ukrayna'yı karşı karşıya değil yan yana görmekten memnuniyet duyarız. Tarihi geçmişlerine dönmelerinde büyük fayda görüyoruz" ifadelerini kullandı.



RUSYA AZAK DENİZİ’NE GİRMEYE ÇALIŞAN UKRAYNA GEMİLERİNE SALDIRDI



Bilindiği gibi Rusya, 25 Kasım tarihinde güya “karasularının ihlal edildiği” iddiasıyla Kerç Boğazı yakınlarında Ukrayna Deniz Kuvvetlerine ait gemilere silahlı saldırı gerçekleştirdi.



175173



Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, Kerç Boğazı açıklarındaki Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığı bildirildi.



Saldırıdan sonra, Ukrayna’ya ait üç gemi Rus özel kuvvetleri tarafından ele geçirildi. Gemide bulunan 23'den fazla Ukraynalı asker esir alındı. Saldırıda 2’si ağır olmak üzere 6 askerin yaralandığı bildirildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.