SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi arasında 12 Eylül 2023 tarihinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili görüşmede, Libya’daki sel felaketi ana gündem konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı, konuya ilişkin açıklama yaptı. İletişim Başkanlığı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon görüşmesinde, Libya'daki sel felaketi nedeniyle Menfi'ye üzüntülerini bildirerek geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin afetle mücadelede dost ve kardeş Libya halkının her zaman yanında olduğunu ve yardımların süreceğini ifade etti” açıklamasını yaptı.

LİBYA'YI VURAN FIRTINA 5 BİN CAN ALDI: 15 BİN KİŞİ İSE KAYIP

Genellikle güney ülkelerde görülen Daniel Fırtınası, Yunanistan'ın ardından Libya'da görüldü. Çok sayıda kişinin can verdiği ve kaybolduğu afet, ülkenin kıyısını derinden sarstı. Yağışla birlikte gelen kasırga dalgasında son duruma göre hayatını kaybeden sayısı 5 bin 200'e  çıktı. Yetkililer kaybolan kişi sayısının ise 15 bin kadar olduğunu belirtiyor. 

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR: ÜLKEDE 3 GÜNLÜK YAS EDİLDİ

Ülkede 10 Eylül itibarıyla etkisini sürdüren fırtına nedeniyle Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, 3 günlük ulusal yas ilan etti. Fırtına, ülkenin doğusunda yaklaşık 100 bin nüfusun yaşadığı Derne kentinde ise ağır yıkıma neden oldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.