SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Bankasından Ukrayna'ya 1.3 milyar dolar bütçe desteği

Dünya Bankası, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya kamu harcamalarında kullanılmak üzere 1.3 milyar dolarlık bütçe desteği sunacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünya Bankasından Ukrayna'ya 1.3 milyar dolar bütçe desteği

Ukrayna, 24 Şubat 2022'den bu yana savaş suçlusu Rusya'nın topeykun saldırılarının ve işgal girişiminin hedefi halinde. Bu kapsamda Dünya Bankası, Rus işgalcilerin yerleşim birimleri, sağlık ve eğitim kurumları ile enerji ve liman altyapısı tesislerine yönelik saldırıları neticesinde ekonomik desteğe ihtiyaç duyan Ukrayna'ya el uzattı. 

DÜNYA BANKASI, UKRAYNA'YA 1.3 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE DESTEĞİ VERECEK

Dünya Bankası, 14 Aralık 2023 tarihli açıklamasında, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 1.3 milyar dolarlık ek bütçe desteği sunacağını duyurdu. "Ukrayna'da Sürdürülebilir Kamu Yönetiminin Sağlanması için Kamu Harcamalarının Desteklenmesi" projesinin bir parçası olduğu belirtilen desteğin; yaşlılara emekli maaşlarının ödenmesi, ülke içinde yerinden edilmiş kişilere destek verilmesi ve öğretmenlere ve acil servis çalışanlarına maaş ödenmesine yönelik olarak kullanılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Ayrıca İsviçre'den 20 milyon, ABD'den 50 milyon dolar olmak üzere Ukrayna Kurtarma ve Reform Güven Fonu'ndan (URTF) 190 milyon dolarlık hibe verileceği aktarıldı. Dünya Bankasından yapılan açıklamada, "Dünya Bankası'nın harcamalara ilişkin uygun teyidi almasının ardından fonlar Ukrayna hükumetine aktarılacak" ifadesi yer aldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.