SON DAKİKA
Hava Durumu

Filenin Efeleri, 2024 Voleybol Milletler Ligi’nde mücadele verecek

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Challenger Kupası'nı kazanarak şampiyon oldu. Filenin Efeleri, 2024 Voleybol Milletler Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Filenin Efeleri, 2024 Voleybol Milletler Ligi’nde mücadele verecek

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında büyük bir başarıya imza atan A Milli Erkek Voleybol Takımı, Doha’da düzenlenen FIVB Challenger Kupası final maçında Katar’ı 3-2 mağlup etti ve Challenger Kupası’nda şampiyon oldu. Filenin Efeleri, tarihinde ilk kez Voleybol Milletler Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

Katar’da oynanan final karşılaşmasını, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu da tribünden izledi. Şampiyon olan Filenin Efeleri 2024 Voleybol Milletler Ligi’ne katılacak.

"ALKIŞLAR FİLENİN EFELERİ İÇİN"

Öte yandan, Milli Takım'ın başarısına tebrikler gelmeye başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, A Milli Erkek Voleybol Takımı Filenin Efeleri'ni tebrik etti. Kurtulmuş, sosyal medya hesabında yaptığı tebrik açıklamasında, "FIVB Challenger Kupası'nı kazanan Voleybol Erkek Milli Takımı'mızı yürekten tebrik ediyorum. Alkışlar Filenin Efeleri için. 2024 Voleybol Milletler Ligi'nde başarılar" iifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’NİN ‘VOLEYBOL ÜLKESİ’ OLMASI"

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Filenin Efeleri'ni  tebrik etti. Bakan Bak yayımladığı tebrik mesajında, “Her geçen gün yükselen bir başarı grafiğimizin olduğu voleybol branşında tarihi bir başarı daha elde ettik. Katar'ın ev sahipliğinde Doha'da düzenlenen FIVB Challenger Kupası'nda Katar’ı finalde yenerek şampiyon olan A Milli Erkek Voleybol Takımı'mızı tebrik ediyorum. A Milli Kadın Voleybol Takımı'mızın FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olmasının ardından A Milli Erkek Voleybol Takımı'mızın da FIVB Challenger Kupası'nda şampiyonluğa ulaşması bizleri gururlandırdı. Türkiye’nin ‘voleybol ülkesi’ olmasında emeği geçen sporcu, teknik heyet ve yöneticileri kutluyorum. 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ne katılmaya hak kazanan A Milli Erkek Voleybol Takımı'mıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

FIVB Challenger Kupası’nda namağlup şampiyon olan Filenin Efeleri, çeyrek finalde Dominik Cumhuriyeti’ni 3-1, yarı finalde de Ukrayna’yı 3-2 mağlup etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.