SON DAKİKA
Hava Durumu

G7’den Ukrayna çağrısı

G7 Dışişleri Bakanları, yaptıkları görüşmede Ukrayna meselesini konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7’den Ukrayna çağrısı

G7 (dünyanın gayrı safi milli hasılası en yüksek ülkeleri) ülkelerinin Dışişleri Bakanları, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonucunda başlayan krizin barışçıl yolla çözülmesi çağrısında bulundu.

Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, G7 Dışişleri Bakanlarının Hiroşima’da 11 Nisan Pazartesi günü bir araya geldiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, görüşme sırasında Ukrayna’daki durumun da ele alındığı ve tüm katılımcıların, Minsk Anlaşmalarının yerine getirilmesi ve krizi barışçıl ve diplomatik yolla çözülmesi konusunda hemfikir kaldığı kaydedildi.

Toplantıda yer alan Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishida, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion’un görüşme  sonucunda nükleer silahsızlandırmaya ve nükleer silahların yayılmamasına ilişkin Hiroşima beyannamesini kabul etmesi bekleniyor.

G7 Dışişleri Bakanları görüşmesi, Mayıs sonunda Japonya’nın İse-Sima kentinde yapılacak G7 Zirvesi öncesi düzenleniyor.

Daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, G7 ülkelerinin, Minsk Anlaşmalarını ihlal eden Rusya’ya karşı gereken tepkiyi gösterecekleri umudunu dile getirmişti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.