SON DAKİKA
Hava Durumu

Gana'dan yasa dışı altın madenciliği yapan Çinliye hapis cezası

Gana'da yasa dışı altın madenciliği yaparak haksız kazanç elde eden Çinli, Gana mahkemesince 4 buçuk yıl hapis ve yüklü miktarda para cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gana'dan yasa dışı altın madenciliği yapan Çinliye hapis cezası

Gana mahkemesi, 2017 yılında başlayan ve Gana'daki Çin vatandaşlarının yasa dışı madencilik faaliyetlerine ışık tutan bir davayı sona erdirdi. Mahkeme, yasa dışı altın madenciliği yapan Çinliye hapis cezası verdi.

KAÇAK MADENCİ ÇİNLİ 4 BUÇUK YIL HAPİSTE YATACAK

Çinli Huang Aşa'nın yasa dışı madencilik faaliyetleri nedeniyle Gana'nın başkenti Akra'daki mahkeme tarafından 4 buçuk yıl hapis ve 48.000 Gana cedisi (4 bin dolar) para cezasına çarptırıldı.

Huang Aşa, mahkemeden kendisine hapis cezası vermek yerine para cezası vermesini ve sınır dışı etmesini talep etti. Mahkeme ise tarihinde emsali olmayan bir karara imza atarak, ülkede Çinlilerin yasa dışı madencilik faaliyetlerine karşı Huang Aşa'nın talebini reddeti.

TURİST OLARAK GELEN ÇİNLİLER GANA'NIN YAPINISI BOZUYOR

Altın, petrol ve kakao üreticisi olan Gana, yıllardır ülkeye gelen Çinlilerin yasa dışı madenciliğe ilişkin sorunlarla karşı karşıya. Ülkeye turist olarak gelen Çinliler Gana'nın geniş orman alanlarını tahrip ediyor, su kaynaklarını kirletiyor ve büyük madencilik şirketlerinin imtiyazlarını ihlal ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.