SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda Kerç köprüsü inşaatına katılan şirketleri denetliyor

Hollanda yönetimi, iki Hollandalı şirketin Kırım’da yasa dışı Kerç köprüsü inşaatına katılmasının yasallığını denetleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2017 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollanda Kerç köprüsü inşaatına katılan şirketleri denetliyor

Hollanda yönetimi, iki Hollandalı şirketin Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yasa dışı Kerç köprüsü inşaatına katılmasının yasallığını denetleyecek.
 
Hollanda’nın NOS devlet televizyon ve radyon şirketinin bildirdiğine göre, Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Lilianne Ploumen, yönetimin iki Hollandalı şirketin Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yasa dışı Kerç köprüsü inşaatına katılmasının yasallığını denetlediğini duyurdu.
 
Hiçbir yasanın ihlal edilmemiş olsa bile Hollanda hükümetinin “şirketlerin uluslararası faaliyetlerini sosyal sorumlu şekilde gerçekleştireceğini beklediğini” ifade eden Lilianne Ploumen, Hollanda yönetiminin Kırım’ın işgalini tanımamaya yönelik kararlı politikayı izlediğini ve “durumun normalleşmesine yardımcı olan faaliyetleri hiçbir şekilde teşvik etmediğini” vurguladı.



158289



De Gelderlander gazetesinin paylaştığı bilgiye göre, Hollanda’nın Dematec Equipment adlı şirketi Kerç köprüsü inşaatı için bir aracı kurdu. Başka bir şirket Bijlard Hydrauliek’in ise, söz konusu araç için “en önemli parçayı” sevk ettiği ifade edildi.
 
Dematec Equipment şirketi Müdürü Van den Heuvel, tesis inşaatının Rusya’da gerçekleştirildiğinden dolayı şirketin Avrupa Birliği tarafından uygulanan yaptırımları ihlal etmediğini savundu. 
 
Bijlard Hydrauliek’in Müdürü Marcel Bijlard ise gazetecilere yaptığı açıklamada, parçaların Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da inşa edilen köprü için sevk edileceğini bilmediğini söyledi.
 
Daha önce Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın gemilerin Kerç Boğazı’ndan geçişini yasaklanmasını öngören bir karar hazırladığı bildirilmişti. Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın “Kerç Boğazı’ndan araç geçişinin (Kerç köprüsü) inşa edildiği bölgede yüzmeye yasak olan bölgelerin belirlenmesi ile ilgili” karar tasarısı, 3-6, 8-10, 14-21 ve 28-31 Ağustos, 1-4 Eylül 2017 tarihlerinde gemilerin Kerç Boğazı’ndan geçmesini yasaklanmasını öngörüyor.
 
Ukrayna Altyapı Bakanlığı, Rusya’dan Ukrayna’nın Azak Denizi’ndeki limanlarının Kerç Boğazı’nda yasa dışı köprü inşaatından dolayı uğradığı zararın tazmin edilmesini talep edeceğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.