SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'daki bombalı saldırıyı, DEAŞ'ın Afganistan kolu üstlendi

İran'ı sarsan terör saldırılarını DEAŞ üstlendi. Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıldönümünde meydana gelen patlamalarda çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti. Saldırının bir intihar eylemi olduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran'daki bombalı saldırıyı, DEAŞ'ın Afganistan kolu üstlendi

Terör örgütü DEAŞ, İran'ın Kirman şehrinde dün meydana gelen ve çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği saldırıları üstlendi. 2020 yılında ABD tarafından öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani'nin anısına düzenlenen törenleri kana bulayan saldırıları üstlenen örgüt, Telegram üzerinden bir açıklama yaptı. Saldırıyı, iki DEAŞ üyesi intihar bombacısının icra ettiği öğrenildi.

Terörist örgüt DEAŞ'tan yapılan açıklamada, "Kirman'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında iki intihar bombacısının düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralı 300'den fazla kişi hedef alındı" denildi.

TAHRAN'DAN SERT AÇIKLAMA

Tahran yönetimi, daha önce patlamalardan "teröristleri" sorumlu tutmuş ve 1979 İslam Devrimi'nden bu yana yaşanan en kanlı saldırının, intikamını alma sözü vermişti. Çifte patlamalarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce sivil öldü ve yaralandı. İranlı yetkili Muhammed Makber, Kirman'da gazetecilere verdiği demeçte, "Onlara Süleymani'nin askerleri tarafından çok güçlü bir misilleme verilecek" dedi. Ayrıca, İran devlet ajansı IRNA, saldırının bir intihar eylemi olduğunu ifade etmişti.

İRAN KİRMAN'DA BOMBALI SALDIRI

İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani'nin Kirman kentindeki mezarı başında yapılan anma töreni kana bulandı. Gerçekleşen iki patlamada, İran medya servislerine göre; en az 300 kişi yaşamını yitirdi. İran resmi ajansı IRNA, Kirman Valisi Muhammed Mehdi Fedakar'ın ülkeyi sarsan saldırıya ilişkin yorumuna yer verdi. Vali Fedakar, "Olay kesinlikle terör saldırısıdır. Patlamalar kontrol noktasının dışında meydana geldi" ifadelerini kullandı. İki patlamanın 15 dakika arayla farklı yerlerde meydana geldiğini bildiren Fedakar, olay yerinin, Kasım Süleymani’nin mezarına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti. Kirman’daki terör eylemini şu ana kadar herhangi bir örgüt üstlenmedi ancak İran basını DEAŞ veya İsrail'i hedef gösterdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.