SON DAKİKA
Hava Durumu

İran, ünlü yönetmeni hapse attı!

İran yönetiminin ülkedeki ifade özgürlüğü kısıtlaması film yönetmenlerini de hedef alıyor. İran, ünlü film yönetmeni Muhammed Rasulof'u hapse attı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran, ünlü yönetmeni hapse attı!

İran molla rejimi ülke genelinde ifade özgürlüğü de dahil bütün alanlardaki insan haklarını ihlal etmeye devam ediyor. Bu kapsamda İran, ünlü film yönetmeni Muhammed Rasulof'u sekiz yıl hapis cezasına çarptırdı.

BÜTÜN MAL VARLIĞINA EL KONULDU

Rasulof'un avukatı Babak Fakhnia 8 Mayıs 2024 tarihinde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, müvekkilinin beş yıl hapiste kalacağını, para cezasına çarptırıldığını ve bütün mal varlığına el konulduğunu bildirdi. Fakhnia müvekkili Rasulof'un ulusal güvenliğe karşı komplo kurmak suçlamasıyla yargılandığını belirtti.

"KÖTÜLÜK DİYE BİR ŞEY YOK"

Batılı insan hakları aktivistleri ve film endüstrisinin temsilcileri ise, İran'ın Rasulof'a yönelik eylemlerini kınadı ve serbest bırakılmasını talep etti. Rasulof'un "Kutsal İncirin Tohumu" adlı filmi bu ay Cannes Film Festivali'nde gösterilecek. Filmin yapımcısı, "Film, 2020 Berlin Film Festivali'nde büyük ödülü kazandı" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.