SON DAKİKA
Hava Durumu

İranlı kadınlar, kameralarla böyle gözetlenecek!

İran polisi, başörtüsü takmayan kadınların tespit edilmesi ve cezalandırılması için ülkedeki cadde ve sokaklara kamera yerleştirileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İranlı kadınlar, kameralarla böyle gözetlenecek!

İran polisi, ülke genelinde başörtü takmayan kadınları tespit edebilmek için cadde ve sokaklara kamera yerleştirileceğini duyurdu. Euronews'te bugün yer alan habere göre İran polisi cumartesi günü yaptığı açıklamada, kıyafet kurallarını "ihlal ettiği" belirlenenlerin "sonuçlarına ilişkin uyarı mesajları" alacağı belirtildi. 

İran devlet medyasına göre ise bu kararın, zorla başörtüsü takmayı reddeden kadınların direnişine yönelik bir hamle olduğu ifade edildi. Ayrıca bu tür bir direnişin, ülkenin manevi imajını zedeleyerek "güvensizlik yaydığı" ileri sürüldü.

İRAN'DA KADINLAR KAMERALAR İLE GÖZETLENECEK!

Başörtü takmaya zorlanan İranlı kadınlar, baskının ardından şimdi de kamera skandalıyla karşı karşıya kalacak. 

BAŞÖRTÜSÜ TAKMADIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLEN MAHSA AMİNİ

İran'da 13 Eylül'de Mahsa Amini isimli bir batandaş kıyafet kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından dövülerek ölldürülmüştü. Amini'nin ölümünün ardından ülkede protesto gösterileri başgöstermiş, birçok eylemci yine ahlak polisi tarafından dövülerek tutuklanmıştı. Tutuklanan vatandaşların haklarındaki idam cezaları ise hala gündemdeki yerini koruyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.