SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da büyük yangın: 29 kişi vefat etti

İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı bir binada bulunan ve tadilatta olduğu öğrenilen gece kulübünde yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da büyük yangın: 29 kişi vefat etti

İstanbul Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde 4 Nisan 2024 tarihinde saat 16.00 suralarında henüz sebebi bilinmeyen nedenle alevler yükseldi.  

29 KİŞİ VEFAT ETTİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken olayda ilk belirlemelere göre 29 kişi hayatını kaybetti. 

İSTANBUL VALİSİ GÜL, OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

İstanbul Valisi Davut Gül, Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki eğlence merkezinde çıkan yangına ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Gül, olay yeri ve çevresindeki incelemesinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yangının çıkış nedeninin belli olmadığını, itfaiyenin çıkış nedeniyle ilgili çalışma yaptığını dile getiren Gül, binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda yangın çıktığını anlattı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Gül, bina için 1987'de aldığı bir ruhsat bulunduğunu, 2018 yılında da bunun yenilendiğini bildirdi.

2 MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki yangınla ilgili idari soruşturma başlatıldığını ve 2 mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, 2 mülkiye müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.