SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul’da Ukraynalı çocuklar için yardım etkinliği yapıldı

İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar, Ukrayna'da Rus saldırılarına maruz kalan çocuklara destek olmak amacıyla yardım etkinliğinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul’da Ukraynalı çocuklar için yardım etkinliği yapıldı

Ukrayna Kültür Derneği, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Bakırköy Belediyesinin desteğiyle Dünya Çocuk Günü kapsamında yardım etkinliği düzenledi. Etkinlik, Ukrayna'da işgalci Rusya'nın saldırılarından zarar gören çocuklara destek vermek amacıyla yapıldı.

Bakırköy Ukrayna Parkında düzenlenen etkinliğe; İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy ve eşi Lyudmıla Nedilska, Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aliya Useinova, Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici İş İnsanları Derneği (TURKSİD) Başkanı Ertan Baştuhan, Sürgündeki İçkerya Çeçen Cumhuriyeti Hükumeti Türkiye ve Ortadoğu Ülkeleri Genel Temsilcisi Abdulhakim Şaptukayev ile çok sayıda Ukrayna ve Türk vatandaşı katıldı.

ETKİNLİĞİN GELİRİ, UKRAYNALI ÇOCUKLARA GİDECEK

Etkinlik çerçevesinde düzenlenen kermeste; Ukrayna milli yemekleri, Ukrayna milli kıyafeti Vışıvanka, hediyelik eşyalar, el yapımı süslemeler ve resimler satıldı. 

Ukraynalı çocuklar için verilen konserin ardından çocuklar arasında şiir yarışması ve yardım müzayedesi yapıldı. Etkinlikten elde edilen gelirin, Ukrayna’da Rus saldırılarında zarar gören çocuklara bağışlanacağı belirtildi.

“BİRLİĞİMİZ, ZAFERİMİZİN ANAHTARIDIR”

Kırım Haber Ajansına konuşan Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosunun eşi Lyudmıla Nedilska, “Bugün biz Ukrayna’daki çocuklara destek vermek için toplandık. Ukrayna’nın zaferinin yakın olduğuna inanıyorum. Ukraynalıların ülke içindeki ve ülke dışındaki birliği, vatanseverliğimiz, güçlü idaremiz, dayanıklılığımız zaferimizin anahtarıdır. Bu yüzden katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GELİR, UKRAYNA’DAKİ ÇOCUKLARA BAĞIŞLANACAK"

Etkinliğin, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla düzenlendiğini belirten Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aliya Useinova, “Etkinliğimiz; konser, kermes ve çocuklar için yarışmalardan oluşuyor. İstanbul’da yaşayan Ukraynalıların toplanabileceği, kendilerini evlerine daha yakın hissedebileceği bir ortam yaratmak istedik. Aynı zamanda bu kermeste elde edilen tüm gelir Ukrayna’daki çocuklara yardım etmek için gönderilecektir" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.