SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da Uluslararası Bağımsız Çerkesya Konferansı

Birleşik Çerkesya Konseyi, 5 Ağustos 2023 tarihinde bağımsız Çerkesya devletinin kuruluşu için İstanbul'da, "1. Uluslararası Bağımsız Çerkesya Konferansı" düzenleyeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da Uluslararası Bağımsız Çerkesya Konferansı

Birleşik Çerkesya Konseyi, 5 Ağustos 2023 tarihinde bağımsız Çerkesya devletinin kuruluşu konusunda İstanbul'da 1. Uluslarası Bağımsız Çerkesya Konferansı'nı hayata geçirecek. Konferansa, çok sayıda uzman, akademisyen, politikacı, gazeteci ve aktivist katılacak. Konsey, Çerkesya'nın ve Çerkes ulusunun geleceği için bu konferansın tarihi nitelikte olduğunu ifade etti.

Birleşik Çerkesya Konseyi, konferans kapsamında tartışılacak olan konuları yayımladı. Buna göre, konu başlıkları şu şekilde:

▪ Çerkes Ulusunun Bağımsızlığı Neden Önemlidir?
▪ Uluslararası Hukukta Kendi Kaderini Tayin Hakkı.
▪ Çerkes Diasporasındaki ve Anavatandaki Durum
▪ Tarihi Çerkesya Vatanı
▪ Çerkes Soykırımının Ulusal Parlamentolar Tarafından Tanınması İçin Yapılabilecek Çalışmalar
▪ Batı Ülkeleri Çerkesya'nın Bağımsızlığı Fikrine Nasıl Yaklaşıyor?
▪ Bağımsız Çerkesya'nın Karadeniz’in ve Doğu Avrupa’nın Güvenliğindeki Muhtemel Rolü
▪ Bağımsız Çerkesya'nın Enerji Arz Güvenliğindeki Olası Rolü.

1. ULUSLARARASI BAĞIMSIZ ÇERKESYA KONFERANSI DÜZENLENECEK

Konseyden yapılan duyuruda, "1. Uluslararası Bağımsız Çerkesya Konferansı, Çerkes Ulusunun kendi kaderini tayin etme hakkına dayanarak kendi tarihi toprakları üzerinde bağımsız Çerkesya devletinin kuruluşuna zemin oluşturacak fikri tartışmaların yapılmasını ve muhtemel sorunların çözümünde işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Çerkesya'nın ve Çerkes ulusunun geleceği için bu tarihi konferansa sizleri de bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bir 2 kişi ve şunu diyen bir yazı 'I. ULUSLARARASI BAĞIMSIZ ÇERKESYA KONFERANSI .Çerkes Ulusunun Bağımsızlığının Önemi •Uluslararas Hukukta Kendi Kaderini Tayin Hakkı Çerkes Diasporasındaki ve Anavatandaki Durum Tarihi Çerkesya Vatanı .Çerkes Soykırımının Ulusal Parlamentolar Tarafından Tanınması İçin Yapılabilecek Çalışmalar •Batı Ülkeleri Çerkesya'nın Bağımsızlığı Fikrine Nasıl Yaklaşıyor? •Bağımsız Çerkesya' Karadeniz ve Doğu Avrupa nın Güvenliğindeki Muhtemel Rolü •Bağımsız Çerkesya'nın Enerji Arz Güvenliğindek Muhtemel Rolü 05 Ağustos 2023, Üsküdar Gençlik Merkezi İstanbul, Türkiye Birleşik Çerkesya Konseyi Web: :https://united-circassia.org' görseli olabilir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.