SON DAKİKA
Hava Durumu

Japon istihbaratı PKK'yı yeniden terör örgütü listesine aldı

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, PKK'nın Japonya'da terör örgütü listesine tekrar alındığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japon istihbaratı PKK'yı yeniden terör örgütü listesine aldı

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği 6 Aralık 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK'nın Japonya'nın Kamu Güvenliği İstihbarat Teşkilatının (PSIA) terör örgütleri listesine dahil edildiğini açıkladı.

JAPON İSTİHBARATI HAREKETE GEÇTİ

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, PSIA'nın uluslararası terör örgütleri listesinin bulunduğu internet sayfasının kısa zaman önce güncellendiği ve yenilenen listede yer almadığı görülen PKK'nın listeye eklendiği belirtildi.

Büyükelçiliğin resmî internet sayfasında yer alan açıklamasında, "Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı’nın web sitesi geçtiğimiz gün güncellenmiş olup, bahse konu sayfa şu anda silinmiştir. Japonya hükümeti, PKK’yı 2002 yılı itibarıyla terörist vb. gibi mal varlığı dondurulması gereken örgütler arasına dahil etmiştir ve PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerini kınamaktadır. Japonya hükümetinin bu politikasında herhangi bir değişiklik yoktur" ifadelerine yer verdi.

"BAŞLICA ULUSLARARASI TERÖR ÖRGÜTLERİ"

Japonya Adalet Bakanlığına bağlı PSIA'nın daha önce güncellediği "Başlıca Uluslararası Terör Örgütleri" listesi ile "Genel Eğilimler" grafiğinde, terör örgütü PKK'ya yer verilmemişti. El-Kaide, Boko Haram, El-Şebab, DEAŞ, Japon Kızıl Ordu ve Aum Şinrikyo gibi hem yerel hem uluslararası terör örgütlerinin yer aldığı listede PKK'ya yer verilmemesi dikkati çekmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.