SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaptan Eda Erdem Dündar, Uluslararası Cesur Kadınlar ödülüne aday gösterildi

A Milli Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem Dündar, ABD Dışişleri Bakanlığının "Uluslararası Cesur Kadınlar" ödülüne aday gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kaptan Eda Erdem Dündar, Uluslararası Cesur Kadınlar ödülüne aday gösterildi

A Milli Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet'in kaptanlığını üstlenen Eda Erdem Dündar 26 Mart 2024 tarihinde düzenlenen resepsiyonda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığının "Uluslararası Cesur Kadınlar" ödülüne resmî olarak aday gösterildi.

KAPTAN EDA ERDEM DÜNDAR, ULUSLARARASI CESUR KADINLAR ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİLDİ

ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh'in ev sahipliğinde ABD İstanbul Başkonsolosluğu Konukevi'nde gerçekleştirilen resepsiyona ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt, başarılı oyuncu Eda Erdem Dündar katıldı. Filenin Sultanı Eda Erdem Dündar'a, Uluslararası Cesur Kadınlar ödülüne aday gösterilmesi münasebetiyle plaket takdim edildi. 

Eda Erdem, ABD'nin Uluslararası Cesur Kadınlar ödülüne aday gösterildi - 1

"KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİNDE ÖNEMLİ BİR FİGÜR"

Büyükelçi Jeffry L. Flake, kadınların güçlendirilmesi konusunda Eda Erdem Dündar'ın çok önemli bir figür olduğunu, "Kendisi dünyanın en iyi voleybol takımının kaptanı. Böyle bir mevkide olmak kolay değil. Kaptan Eda Erdem, genç kadınlara zaman ayırıyor, onlara her şeyi başarabileceklerini gösteriyor. Bu ödül adına bizim açımızdan son derece doğal bir adaydı" ifadeleriyle aktardı.  

FİLENİN SULTANI DÜNDAR, TAKIM ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Ödüle aday gösterildiği için teşekkür ederek sözlerine başlayan Kaptan Eda Erdem Dündar, çok gururlu olduğunu ifade etti. Dündar, "Çok güçlü, önemli, başarılı kadınların arasında ismimin geçmesi çok önemli. Bu adaylık çok fazla sorumluluk da ekliyor omuzlarıma ama bunun bilincindeyim. Yeni jenerasyona en iyi şekilde rol model olmaya çalışıyoruz. Her zaman söylerim, biz çok farklı karakterlerden kurulu rengarenk bir takımız. Ama konu bir amaç olduğu zaman bir olabilen, biz olabilen bir takımız" dedi. Dündar, takım arkadaşlarına da teşekkür ederek, ödüle aday gösterilmesinde ekip arkadaşlarının büyük bir katkısı olduğunu vurguladı. 

"EDA, TÜRK SPORU VE ULUSLARARASI ARENA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KADIN FİGÜRÜ"

Fenerbahçe Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt da, milli sporcu adına çok gururlu olduklarını dile getirdi.

Eda Erdem Dündar'ın heykelinin açılışını yaptıklarını hatırlatan Bayazıt, "Bugün de burada uluslararası bir ödül töreni için hep beraberiz. Çok gurur duyuyoruz. Eda, Türk sporu ve uluslararası arena için çok önemli bir kadın figürü. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu tip ödüllerin devam edeceğini düşünüyoruz. Kız çocuklarına ve tüm kadınlara ilham vereceğinin farkındayım. Tarihimizde kadın sporcu heykeli az. Bunu biz Fenerbahçe olarak yapmamız ayrı bir değer. Eda kaptan bunları hak ediyor, her şeyi hak ediyor. Duruşu ve sporcu kişiliğiyle çok önemli bir isim. Bu tarif edilmez bir duygu." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.