SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da su azaldı, işgalciler yağmur bekleyişinde

Kırım’da su problemi yine gündemde...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da su azaldı, işgalciler yağmur bekleyişinde

İşgalci Kırım Rus yönetimine bağlı Devlet Su ve Islah Komitesi, yarımadada bulunan su toplama havuzlarında su seviyesinin kritik düzeyde olduğunu açıkladı.

Halkın ihtiyaçları için daha çok su miktarına ihtiyaç olduğunu bildiren Komitenin Başkanı İgor Vayl, “Yıllardır (50 yıldan fazla) yaptığımız gözlem sonuçlarına göre ilkbahar döneminde su toplama havuzlarında 10 ile 19 milyon arası metreküp su toplanacaktı. Ancak maalesef yaklaşık 3 milyon metreküp suyumuz kalmış durumda” dedi.

Vayl, geçen yıl yoğun miktarda yağışların söz konusu olduğunu, böylece havuzların dolabildiğini belirtti.

Ukrayna’nın anakarasından işgal edilen Kırım’a su sevkiyatı durdurulduğu için bu yıl geçen yılın benzeri yağışların olmaması durumunda Kırımlılar tatlı susuz kalabilirler.

Günümüzde Kırımlıların suyu yer altı kaynaklarından temin ettiğini ifade eden Vayl, bu konuda yaşanabilecek en büyük sorunlarla daha çok yarımadanın doğu bölgelerinde yaşayan insanların karşı karşıya kalabileceğini kaydetti.

Kırım’ın Rusya işgalinden önce yarımadaya içme suyunun yüzde 80’i Kuzey Kırım Kanalı’ndan sağlanırken yüzde 20’si Kırım’daki su barajlarından toplanıyordu. İşgalden sonra Kuzey Kırım Kanalı üzerinden Kırım’a su sevkiyatı durduruldu. Kırım Rus yönetimi geçen yıl, hava koşulları ve Kırım’a su sağlama ile ilgili tedbirler sayesinde Kırım’ın içme suyu ihtiyacını kendisinin karşılayabildiğini ileri sürmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.