SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros'u ziyaret etti

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 25 Nisan 2024 tarihinde Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros'u ziyaret etti

Başkent Ankara'da resmî temaslarda bulunan Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu 25 Nisan 2024 tarihinde Göç İdaresi Başkanlığını ziyaret etti. Lider Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ile görüştü.

Görüşmeye, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkan Yardımcısı Aliye Çıtak, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov ve Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar katıldı. 

KIRIM TATARLARININ TÜRKİYE'DE YAŞADIĞI SORUNLAR ELE ALINDI

Görüşmede, Kırım Tatar sığınmacıların Türkiye'deki durumu, karşılaştıkları sorunlar ve bu bağlamda ortaya koyulacak olan çözüm yolları ele alındı. Ukrayna'daki savaş nedeniyle Türkiye’ye göç eden Kırım Tatarlarının ikamet izinleri çerçevesindeki konular görüşüldü. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.