SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım yönetimi, halkın elinden mülkiyeti zorla alacak

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2014 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2014 08:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım yönetimi, halkın elinden mülkiyeti zorla alacak

Kırım Parlamentosu, 10 Temmuz Perşembe günü, mülkiyeti zorunlu satın alma kanununu kabul etti.

Kabul edilen kanuna göre, yarımada için stratejik önem taşıyan mülkiyet, Kırım hükümeti tarafından zorla satın alınabilecek.

Kırım Parlamentosu’nun kabul ettiği kanunda, “İşbu Kanun, halkın sağlık ve hayatı, Devletin ekonomik güvenliği, kamu kuruluşların normal faaliyet gösterebilmesi için tehlike oluşturacak ve teknojen ve ekolojik felakete sebep olabilecek koşulların meydana gelmesi durumunda mülkiyetin zorunlu satın alınmasını belirliyor” belirtildi.

Mülkiyeti zorunlu satın alma sürecinde, Kırım hükümeti mülkiyet sahibine, Rusya Federasyonu’nda lisansı olan bir şirket tarafından gerçekleşen maddi değerlendirme sonucuna göre belirlenen tutar kadar tazminat ödeyecek. Satın alınacak mallar Kırım hükümeti tarafından belirlenecek.

Kanun metninde, “Belli bir mülkiyeti satın alma kararı alındığı halde sahibine 5 gün içinde bilgi verilecek. Sahibinin yeri belli değil ise, satın alma bilgisi medyada yayınlanacak. Medyada ilgili bilgi yayınlandığı gün, mülkiyet sahibi bilgilendirilmiş sayılıyor. Satın alınan mallar Kırım Cumhuriyeti mülkiyetine geçiyor” diye belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.