SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve KTMM heyeti Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak

Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu ve KTMM temsilcileri, 1-3 Mart'ta gerçekleşecek Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve KTMM heyeti Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak

Türkiye'de meydana gelen 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri nedeniyle ertelenen Antalya Diplomasi Forumu, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek.

Foruma 100'ü aşkın ülkeden 20'den fazla devlet ve hükûmet başkanı, 60'dan fazla ülkenin dışişleri bakanları ve 80'e yakın uluslararası kuruluştan temsilcilerin katılması beklenirken; Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz de forumda yer alacak.

KTMM HEYETİ LİDERLERLE BİR ARAYA GEELECEK

Bu yılki ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlenen forumda küresel karar vericiler bir araya gelecek. Forumda Küresel krizler, terörle mücadele, enerji güvenliği gibi pek çok kritik konunun masaya yatırılacak. 

100'ün üzerindeki ülkeden yaklaşık 4 bin 500 konuğun katılması beklenen etkinliğe Kırım Tatarlarının millî lideri  Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov ve KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz de katılarak konuşmacı olarak yer alacak ve görüşmelerde bulunacak.

20'DEN FAZLA DEVLET VE HÜKÛMET BAŞKANI KATILACAK

Süregelen savaşlar, terörizm, düzensiz göç, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı, yapay zekanın getirdiği öngörülemeyen riskler, iklim değişikliği, genişleyen sosyoekonomik uçurum, doğal afetler ve pandemiler gibi konuların tartışılacağı foruma 100'den fazla ülkeden katılım olması bekleniyor. Forum kapsamında 20'den fazla devlet ve hükûmet başkanı, 60'dan fazla ülkenin dışişleri bakanları ve 80'e yakın uluslararası kuruluştan temsilciler yer alacak.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da liderlerle ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.