SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve KTMM heyetinin katıldığı Antalya Diploması Forumu başladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığının inisiyatifiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve KTMM heyetinin katıldığı Antalya Diploması Forumu başladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde tertip edilen Antalya Diplomasi Forumu, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde başladı. 1-3 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleşecek üst düzey forumun ana teması bu yıl “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” olarak belirlendi.

147 ülkeden 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 4 bin 500'e yakın katılımcının yer aldığı foruma Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ile Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı ve KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz de katılım sağladı.

Üç gün sürecek olan ve toplamda 52 oturumun düzenleneceği forumun resmî açılışı ise NEST Kongre Merkezi'nde saat 14.30’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın konuşması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitaplarıyla gerçekleşecek. Açılışın ardından ADF'nin bu yılki ana temasıyla aynı ismi taşıyan “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” adlı liderler paneli düzenlenecek.

BARIŞ VE KALKINMANIN TEŞVİKİNDE PARLAMENTOLARIN ROLÜ

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nun da iştirak ettiği Antalya Diplomasi Forumu’nun ikinci gününde düzenlenecek “Barış ve Kalkınmanın Teşvikinde Parlamentoların Rolü” başlıklı oturumda KTMM Başkanı Refat Çubarov ile Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz konuşmacı olarak yer alacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.