SON DAKİKA
Hava Durumu

Kişinev Havalimanı'nı kana bulayan saldırgan hastanede öldü!

Moldova Kişinev Havalimanı'nda ülkeye girişine izin verilmeyen Tacikistan uyruklu Rustam Aşurov, güvenlik görevlilerine saldırmış ve iki kişinin ölümüne yol açmıştı. Yaralı ele geçirilen Aşurov, kaldırıldığı hastanede dün akşam hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kişinev Havalimanı'nı kana bulayan saldırgan hastanede öldü!

Moldova'nın başkenti Kişinev'deki uluslararası havalimanında Tacik uyruklu bir şahıs, 30 Haziran 2023 tarihinde dehşet saçtı. Havalimanını kana bulayan saldırgan, iki kişinin ölümüne yol açtı. Olayın falili Tacikistan vatandaşı Rustam Aşurov, Moldova polisi tarafından havalimanında yaralı ele geçirildi.

Moldova polisi, dün akşam konuya ilişkin bir açıklama yaparak; yaralı ele geçirilen şahsın hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

KİŞİNEV HAVALİMANI'NDA NELER OLDU?

Tacikistan uyruklu Rustam Aşurov (Rustam Ashurov), Kişinev Havalimanı'nda Moldova'ya alınmadığı gerekçesiyle 30 Haziran 2023 tarihinde silahlı saldırı girişiminde bulundu. Havalimanında birkaç kişiyi rehin alan 43 yaşındaki Aşurov, biri polis iki kişiyi öldürdü. Öte yandan, Kişinev Havalimanı'nda saldırıya imza atan şahsın, Tacikistan'da karıştığı organize suç örgütü nedeniyle sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Saldırganın, Haziran 2023'te Duşanbe'deki Orienbank Başkan Yardımcısı Shukhrat Ismatulloev'in kaçırılması olayına karıştığı belirtildi. Moldova yetkilileri, saldırganın bu sebeple uluslararası düzeyde arandığını ifade etti. 

Şahsın, Tacikistan İçişleri Bakanlığında yedi yıl çalıştıktan sonra suç işlediği için memuriyetten atılan eski bir polis memuru olduğu öğrenildi. Öte yandan, Aşurov hakkında Rus paralı asker şirketi Wagner üyeliğine dair bir iddia da ortaya atıldı ancak Moldova yetkilileri, bu iddiayı doğrulamadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.