SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova AKPM'ye tam üyelik için bir adım daha attı

Kosova, Strazburg'ta yapılan oylama sonucunda 131 kabul oyu alarak, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine (AKPM) tam üyelik için bir adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova AKPM'ye tam üyelik için bir adım daha attı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) 17 Nisan 2024 tarihinde Kosova'nın önkoşulsuz tam üye olarak kabul edilmesini tavsiye eden raporu onaylandı. Fransa'nın Strazburg kentindeki merkez binasında yapılan oylamada 131 kabul oyuna karşı 29 red oyu kullanıldı. 11 üye ise çekimser oy kullandı.

KOSOVA AKPM'YE ÜYELİK İÇİN BİR ADIM DAHA ATTI

Bu kapsamda Kosova, AKPM'ye tam üyeliği için önemli bir adım atmış oldu. Kosova Meclisi heyeti, AKPM Türk Grubuna desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Enis Kervan, Kosova merkezli basın servisi Kosovahaber'e yaptığı değerlendirmede, AKPM'de bulunan 18 Türk üyenin tamamının kabul oyu kullandığını belirtti. 

AKPM Türkiye Parlamenteri Seda Gören Bölük, raporda sunulan olumlu görüşü tüm kalbiyle savunduğunu aktardı. Kosova'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan paylaşımda ise "Bugün yapılan oylamada Kosova'nın Avrupa Konseyi üyeliğine oy birliğiyle destek veren AKPM Türk Grubuna en içten şükranlarımızı sunuyoruz" ifadesine yer verildi.

Oylamanın ardından Kosova Başbakanı Albin Kurti, AKPM Türk milletvekilli Yıldırım Tuğrul Türkeş ve beraberindeki heyetle sohbet etti.

KOSOVA'NIN KONSEY'E ÜYELİK BAŞVURUSUNDAKİ SON KARAR MAYIS'TA VERİLECEK

131 kabul oyu alan Kosova için Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi mayıs ayında son kararını verecek. Kosova, Ukrayna'ya karşı topyekûn saldırı başlatan Rusya'nın AKPM'den çıkarılmasının ardından 12 Mayıs 2022'de tam üyelik başvurusunda bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.