SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova Cumhurbaşkanı: Sırbistan NATO'ya katılmayı hayal bile edemez

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, ABD'nin Belgrad Büyükelçisi Christopher Hill'in, NATO yorumuna tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Osmani, Sırbistan'ın NATO'ya katılmasının hayalden ibaret olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova Cumhurbaşkanı: Sırbistan NATO'ya katılmayı hayal bile edemez

Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan Sırbistan'ın NATO'ya üye olma girişimleri netleşmemişken, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Belgrad Büyükelçisi Christopher Hill'in Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) değerlendirmesi Kosova'da tepki çekti. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani konuyla ilgili yapılan yorumu eleştirdi.

"SIRBİSTAN NATO'NUN PARÇASI OLMAYI HAYAL BİLE EDEMEZ"

Cumhurbaşkanı Osmani, “Sırbistan şu anda NATO’ya Kosova’dan çok daha yakın" diyen Büyükelçi Hill'e yerel basında karşılık verdi. Osmani söz konusu yorumun hem demokratik devletlere hem de Slobodan Miloseviç (eski Sırbistan Cumhurbaşkanı) hükûmetinin kurbanlarına hakaret olduğunu vurguladı. Sırbistan'ın NATO üyeliğine Putin (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Rusya'sı kadar uzak olduğunu ifade eden Osmani, "Sırbistan gibi NATO’nun dayandığı temel değerleri sürekli ihlal eden otoriter güçlerce ve uluslararası hukukun temel kurallarını ihlal eden devletlerce korunan bir ülke. NATO’dan uzak olmasını geçtim, bir gün NATO’nun parçası olmayı hayal bile edemez" dedi.

"SIRBİSTAN NATO'YA KARŞI OLDUĞUNU DEFALARCA DİLE GETİRDİ"

Sırbistan'ın ittifaka katılmak istediğini hiçbir zaman dile getirmediğini belirten Osmani şu ifadeleri kullandı:

"(Sırbistan) Batı Balkanlar’da NATO’ya katılmayacağını ve NATO’ya karşı olduğunu defalarca beyan eden tek devlettir. Sırbistan, birkaç ay önce Kosova Cumhuriyeti’ne karşı saldırıda bulunan, sürekli olarak Bosna-Hersek’i içeriden yok etmeye çalışan bu ülke, aynısını Karadağ’a da yapıyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.