SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosovalı eski Bakan Haradinaj, Ukrayna Askerî İstihbarat Başkanı Budanov ile görüştü

Kosova eski Dışişleri Bakanı Meliza Haradinaj, Kıyiv ziyaretinde Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosovalı eski Bakan Haradinaj, Ukrayna Askerî İstihbarat Başkanı Budanov ile görüştü

Kosova eski Dışişleri Bakanı Meliza Haradinaj, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında 7 Nisan 2024 tarihinde Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR) Başkanı Kırılo Budanov ile bir araya geldi.

"BUDANOV RUSYA'YA KARŞI DEVASA BİR ŞEKİLDE İSTİHBARAT OPERASYONLARINA LİDERLİK EDİYOR"

Kosova olarak, Rus saldırılarına karşı Ukrayna'yı desteklediklerini belirten Haradinaj görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Putin'in (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) en çok aranan adamı ve Ukrayna savunmasının omurgası olan Budanov, Rusya'ya karşı devasa bir şekilde etkili istihbarat operasyonlarına liderlik ediyor. Ukrayna'nın özgürlük mücadelesine yürekten desteğimizi ve ayrıca Kosova'nın Ukrayna ve halkıyla dostluk bağlarının daha da güçlü olması yönündeki büyük umutlarımızı dile getirdim" dedi.

Budanov, eski Bakan Haradinaji ile yaptığı görüşmede, Rusya'nın Balkanlar'daki yıkıcı politikasına karşı koyması ve Ukrayna'ya sağladığı askerî destek dolayısıyla Kosova'ya teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.