SON DAKİKA
Hava Durumu

Kundakçılıkla suçlanan Kırım Tatarının evinde arama

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da otomobil kundaklamakla suçlanarak gözaltına alınan Muetdin Alivapov’un evinde arama yapıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kundakçılıkla suçlanan Kırım Tatarının evinde arama

Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlâyev, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 23 Ocak’ta otomobil kundakladığı ileri sürülerek tutuklanan 21 yaşındaki Muetdin Alivapov’un evinde bugün 27 Nisan tarihinde arama yapıldığını bildirdi.
 
Zair Smedlâyev, “Kırım’da araç kundakladığı ileri sürülerek Ocak ayında tutuklanan Muetdin Alivapov’un evinde arama yapıldı. Kırım Tatar gencini araç kundaklamakla suçlama çabaları başarılı olmadı. Tutuklamasından sonra kundaklama olayları iki kat arttı, bundan dolayı Alivapov’u itiraflar ifadeleri vermeye zorlamak için yakınlarına sorun çıkarıyorlar” diye kaydetti.
 
Daha sonra Alivapov’un evinde yapılan aramanın sona erdiğini bildiren Smedlâyev, “Muetdin Alivapov’un evindeki arama sona erdi. Arama sırasında Alivapov’un kıyafet ve ayakkabıları müsadere edildi. Herhalde, Muetdin Alivapov nezarethanede bulunurken araç kundaklamalarını kıyafetleri gerçekleştirdi. Bulunduğumuz gerçeklerde her şey olabilir” dedi. Smedlâyev, “Ahtem Çiygöz de tutuklu bulunarak Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Refat Çubarov ile iletişim kurmaya devam ediyor ya, teleportasyon ve telekinezi kimse iptal etmedi!” diyerek alay etti.
 
21 yaşındaki Muetdin Alivapov, Yalta’da otomobil kundaklama olaylarının şüphelisi olarak 23 Ocak tarihinde Alupka’da tutuklanmıştı. 25 Ocak’ta Yalta Şehir Mahkemesi hakkında 23 Mart’a kadar tutukluluk kararı aldı. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in bildirdiği gibi aynı zamanda şu an Ukrayna anakarasında bulunan ve Muetdin’in kardeşi olan Mustafa da davada şüpheli olarak yer alıyor. Celal, şüphelilerin ailesinin sosyal olarak aktif bir aile olduğunu ve kardeşlerin siyasi görüşleri nedeniyle takibata uğradıklarını ifade etmişti.
 
17 Mart tarihinde ise Kırım Rus yönetiminin mahkemesi tarafından Muetdin Alivapov’un tutukluluk süresi 9 Mayıs’a kadar uzatıldı.
 
Öte yandan gözaltına alınan 43 yaşındaki Rusya Federasyonu vatandaşı (Çelyabinsk şehrinden) Kırım'daki araçları kundakladığını itiraf etti. Ancak Muetdin Alivapov tutuklu kalmaya devam ediyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.