SON DAKİKA
Hava Durumu

Leonid Graç, kendi adına siyasi blok kurdu

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2009 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2009 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Leonid Graç, kendi adına siyasi blok kurdu
Ukrayna Komünist Partisi Kırım Teşkilatı Başkanı, Ukrayna milletvekili Leonid Graç, Kırım’ın “Trans- M-Radio” radyosunda yaptığı açıklamada “Graç Bloku” siyasi bloğunu kurduğunu bildirdi. Graç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bugün Partinin amacı- bütün Rusya yanlısı ve sol güçlerinin kendi bayrağı altında toplamaktır. Bu konuda çok şey konuşuluyor, ancak çok az şeyler yapılıyor. Graç bloğunun oluşumu- Kırım parlamentosu seçimlerinde sol vatansever güçlerinin birleştirilmesi şeklidir.
Kırım siyasetinde bizim, maalesef bugün olduğu gibi, ayrı sokaklarda gezmememiz gerekir. Bugün Rus hareketleri bir tarafta, komünistler diğer tarafta, sol görüşlere sahip olan diğer partiler üçüncü taraftadır. Bizim, iktidar için verdiğimiz mücadelesinde tek yumruk olmamız lazım” dedi.
Graç, Kırım için şu anda gerçek ve korkunç çarpışma yapıldığını kaydetti. Graç, bu çarpışmada Kırım’ı kazanmak için sadece yapıların değil, Kırım’da geniş ve derin olan kamu tutumunun birleşmesine imkan sağlanması amacıyla tek bloğun kurulması gerektiğini öne sürdü.

Bundan dolayı, Kırım komünistlerinin lideri, Kırım Verhovna Radası seçimlerinde partiler bloğunun kurulması gerektiğini kaydetti. Graç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bloğa kimin gireceği konusunda şu anda bir şeyler söylemekte zorluk çekiyorum. Komünist Partisi Kırım Teşkilatı…. Başka kimin katılacağını bilmiyorum. Belki “Rus Bloku” partisi, Progresif Sosyalistler (Nataliya Vitrenko Bloku), normal Sosyalistler…. Anayasal yetkilerini koruma, ortak sol görüşlerimiz esasında “Graç Bloğu”nda birleşelim. Bugün benim reytingim Kırım siyasetçileri arasında en yüksek reytingidir” dedi.

Graç, 21 Şubat 2009 tarihinde yapılan Ukrayna Komünist Partisi genel kurul toplantısında, toplam 147 delegenin 132’in desteği ile kendisinin Komünist Partisi divan kurulundan çıkarılması olayını yorumlarken “Bana kendi pozisyonda durmaya devam ettiğim için yüklendiler. Ancak ben bu kavgada elerimi ceplerimden çıkarmıyorum. Ben gerçekten durakladım. Kendilerini göstersinler diye alçaklara deliklerden çıkma imkanını verdim. Benim hayatımda sadece bir proje var- Ukrayna komünist Partisidir. Hayatımda başka projeler olmayacaktır. Bir de Graç Bloğu olacak. Çünkü bu blok lazım. Bu bloğa ihtiyacın olup olmadığı konusunda kararı Kırım Halkı verecek” dedi.

Meryem Kemalova- İlyas Ali
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.