SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan'da vatandaş Orban'ın istifasını istiyor!

Macaristan'daki vatandaşlar, yolsuzluğun üzerini örtmeye çalışan Başbakan Victor Orban ve Başsavcı Peter Polt'un istifasını isteyerek protesto düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan'da vatandaş Orban'ın istifasını istiyor!

Budapeşte'de yüzlerce vatandaş 26 Mart 2024 tarihinde, Rus yanlısı Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Başsavcı Peter Polt'un istifasını talep eden bir protesto eylemi başlattı. Vatandaşlar, Başbakan Orban'ın üst düzey bir yetkilinin yolsuzluk suçlarını örtbas etmeye çalışmasını protesto ederek, "İstifa" sloganları attı. Eylemciler, başsavcılık binasından parlamentoya kadar yürüdü.

ORBAN'IN YOLSUZLUĞU ÖRTBAS ETTİĞİ KONUŞMALAR YAYINLANDI

Macaristan Adalet eski Bakanı Judit Varga'nın eski kocası, Avukat Peter Magyar, Başbakan Orban'ın yolsuzluk yapan üst düzey bir yetkiliye ilişkin soruşturmanın üzerini kapattığı bir ses kaydını ortaya çıkarmıştı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Kovuşturma belgelerini ortadan kaldırmak ve bunlara müdahale etmek hukukî ve fiziksel olarak imkansızdır" ifadesi yer aldı. Magyar, protestoculara yaptığı konuşmada, "Macarlar, bu gece binlerce kişi olarak iktidardakilere artık yeter dediğiniz ve buraya geldiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Söz konusu ses kayıtlarında eski Bakan Varga'nın, "Savcılara nelerin silinmesi gerektiğini söylediler ancak onlar (savcılar) bunu tam olarak takip etmediler" dediği ifade edildi. Varga ise bu tür konuşmalara itiraz etmedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.