SON DAKİKA
Hava Durumu

Macron: Paris Olimpiyatları'nda Rus bayrağına yer yok

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, savaş suçları işleyen ve çocukları kaçıran bir ülke olarak Rusya'nın, 2024 Paris Olimpiyatları’nda yer alamayacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macron: Paris Olimpiyatları'nda Rus bayrağına yer yok

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Ukrayna'da savaş suçları işlemeye devam ederken; Rus bayrağının Paris Olimpiyatları’nda yer alamayacağını ifade etti.

Fransa merkezli L'Équipe gazetesine verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Paris Olimpiyat Oyunları'nda Rus bayrağına yer yok, bu konuda bir fikir birliği olduğunu düşünüyorum. Savaş suçları işleyen ve çocukları kaçıran bir ülke olarak Rusya'ya yer yok." dedi.

RUSYA VE BELARUS'TAN SPORCULAR OLİMPİYATLARA KATILABİLECEK Mİ?

İlkbaharda Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Rusya ve Belarus'tan sporcuların uluslararası yarışmalarda bireysel disiplinlerde tarafsız bir statüde yarışmalarına izin verilmesini tavsiye etti. Paris Olimpiyat Oyunlarına tarafsız olarak katılmak isteyen sporcuların Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşa destek vermemeleri ve Rus ya da Belarus ordusu veya her iki ülkenin güvenlik güçleriyle bağlarının bulunmaması gibi belirli koşulları yerine getirmeleri gerekiyor.

2024 Yaz Olimpiyatları, 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.