SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkel'e domatesli saldırı

Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel seçim konuşması için Heidelberg’de domatesli saldırıya uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Merkel'e domatesli saldırı

Almanya'da 24 Eylül  tarihlerinde gerçekleşecek olan seçimler için partisi ile beraber Heidelberg'e giden Almanya Başbakan’ı Angela Merkel, konuşması sırasında domatesli saldırıya uğradı. Domateslerden birinin Merkel’in ceketine isabet ettiği bildirildi.



Almanya Başbakanı Merkel, kendisine domates fırlatılmasından dolayı istifini bozmadan diğer vekilleri ile beraber sahnede kalmaya devam etti. Polis, domateslerin ayrı yönlerden farklı kişilerce atıldığını ve fırlatanları tespit etme işleminin sürdüğünü açıkladı.



Ayrıca polis, kimliği belirsiz saldırganlar hakkında adam yaralamaya teşebbüs ve eşyaya zarar vermekten dolayı soruşturma açıldığını kaydetti.Miting sırasında ayrıca bir grup aşırı sağ parti yanlılarının Merkel'i yuhaladıkları ve ''defol'', ''vatan haini'', ''yalancı'', ''riyakar'' diye bağırarak tepki gösterdikleri ifade edildi.





Bilindiği üzere seçim çalışmalarına dur durak vermeyen Angela Merkel'e geçtiğimiz günlerde, yine seçim çalışması için gittiği Annaberg-Buchholz 'de protesto edilmişti. Kürsüde mülteci politikası ile ilgili, "Yüzbinlerce mültecinin savaş ortamından kurtarılıp iyi şartlarda Alman topraklarının imkanlarından yararlanmasını" ifadesini kullanmış, alan gelen göstericiler de Merkel'in bu sözlerine karşı çıkıp, Hain Merkel, Sen bizim Şansölyemiz değilsin." diye bağırmaya başlamışlardı...



158860



 



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.