SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'nın 3 sözde yöneticisini etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye'nin sınır güvenliğini tehlikeye atan bölücü terör örgütü PKK ve uzantılı mensuplarını başarılı operasyonlarıyla etkisiz hale getiriyor. MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de düzenlediği operasyonlarla terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yöneticisi olan 3 kişi etkisiz hale getirildi.

50'YE YAKIN HEDEF VURULDU

Öte yandan terörle sınır ötesinde ve yurt içinde kararlılıkla mücadele eden MİT, PKK'ya ait Suriye Ayn El Arab, Kamışlı ve Amude'deki tesisler imha edildi, 50'ye yakın hedefi vurdu. Etkisiz hale getirilen isimlerin arasında, sözde sorumlularından "Ali Xebat" kod adlı Erdinç Bolcal, sözde Süleymaniye kuzey alan sorumlusu "Bahoz Zagros" kod adlı Mehmet Şefa Akman ve sözde yöneticilerinden "Aryen Are" kod adlı Zeynep Eyveri bulunuyor.

EYLEM TALİMATI VERİYORDU

PKK/KCK’nın kadın yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunan Zeynep Eyveri, Irak'ın kuzeyinde TSK personeline yönelik saldırı planlarını yapmakta ve kadın örgüt mensuplarının oluşturduğu saldırı planlarına yönelik eğitimler vermekteydi.

EYLEM HAZIRLIĞI İÇİNDEYDİ

MİT, teröristin silahlı eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. Hakkında terörden nitelikli aranma kaydı bulunan Akman, MİT tarafından adım adım izlendi. Bahoz Zagros kod Mehmet Şefa Akman, 2005 yılında örgüte katıldı. Kuzey Irak’ta 18 yıl faaliyet gösterdi. Mehmet Şefa Akman, son olarak PKK/KCK’nın Öz Savunma Birlikleri içerisinde Kuzey Süleymaniye sözde sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.