SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO’dan Rusya’ya karşı tank hamlesi

NATO, Doğu Avrupa’ya iki yüzden fazla tank gönderiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO’dan Rusya’ya karşı tank hamlesi

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Philip Breedlove, NATO’nun dört bin askerinin ve 200’den fazla tankının Avrupa’nın doğu sınırların savunmasını güçlendireceğini açıkladı.

Breedlove, “Tank birlikleri, 2017 yılın Şubat ayından başlayarak sırayla Bulgaristan’da, Romanya’da, Polonya’da, Letonya’da, Litvanya’da ve Estonya’da bulunacak” diye bildirdi.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün, söz konusu tedbiri alarak, saldırgan Rus politikasından Avrupa ülkelerin savunmasını güçlendirdiğini anlatan Breedlove, NATO’yu, Baltık ülkelerin hava savunmasına hazırlanmaya çağırdı.

Daha önce Philip Breedlove, Ukrayna’nın, öldürücü silahlar dahil olmak üzere her türlü Amerikan askeri yardımına ihtiyacı olduğunu belirtti.

1 Mart Salı günü ABD Kongresi’nde konuşan Breedlove, ABD’nin askeri ve siyasi yönetimine bu konu ile ilgili şahsi önerilerini sunduğunu açıkladı. Breedlove, “Bu konu ile ilgili karar, Ukrayna’nın ihtiyaçları incelendikten ve onun talepleri analiz edildikten sonra verilecek. Ben, hem öldürücü hem de öldürücü olmayan silahlar ile ilgili önerilerimi sundum” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.