SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi uzatıldı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in 2014 yılından bu yana yürüttüğü genel sekreterlik görevinin süresinin uzatılmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi uzatıldı

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in 30 Eylül 2023'te dolacak olan görev süresinin uzatılmasına karar verildi. Açıklamada, müttefik ülkelerle varılan anlaşmanın 11-12 Temmuz 2023'te Litvanya'daki Vilnius Zirvesi'nde onaylanacağı ifade edildi. 

Görev süresi uzatılan Stoltenberg, konuyla ilgili açıklamasında, "NATO müttefiklerinin görev süremi uzatma kararından onur duydum" ifadesini kullandı. Buna bağlı olarak Stoltenberg, 1 Ekim 2024'e kadar görevini sürdürecek.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresinin 1 yıl uzatılacağı iddia  edildi - Haberler

STOLTENBERG'İN ADI GÜNDEMDE SIKÇA YER ALDI

Jens Stoltenberg, 1 Ekim 2014'ten bu yana genel sekreterlik görevini yürütüyor. Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun saldırıları ve işgal girişimi ile Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinde adı sıkça gündeme gelen isimler arasındaydı.

Türkiye'ye de dönem dönem gerçekleştirdiği ziyaretler ile gelen Stoltenberg, kamuoyunun bildiği uluslararası kuruluş temsilcileri arasında yer aldı. Ayrıca Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.