SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O duvarlarda artık "Komando burada, PKK nerede" yazıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör saldırılarının yoğun olduğu üç mahalle terör örgütü mensuplarından temizlenerek kontrol tamamen sağlandı. Öte yandan Bingöl'de 9 terörist barınağı imha edildi. Şırnak'ta ise operasyon başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2015 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
O duvarlarda artık "Komando burada, PKK nerede" yazıyor

Güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve teröristlerin saldırılarının yoğun olduğu Tekel, Mescit ve Konak mahallelerini teröristlerden temizleyerek, evleri ve sokakları tek tek kontrol etti. Tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getirilirken teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

 

Birçok evde çatışmaların izleri görülürken, teröristlerin patlayıcılarda kullandığı tüplerin parçaları da sokaklarda duruyor.

Duvar yazılarına cevap

Mahalledeki birçok evin duvarında, terör örgütü lehine yazılar yer aldı. Örgüt lehine yazılanlardan bazıları, özel harekat polislerince sprey boyalarla silindi. Güvenlik güçlerince bu yazılara cevaben, "Komando burada, PKK nerede", "Polis özel harekat burada evelallah", "Türkiye Cumhuriyeti" yazıldı ve ay yıldız çizildi.

Tekel Camisi teröristlerden temizlendi

Teöröristler tarafından sığınak olarak kullanılan mahalledeki Tekel Camisinde Kur'an kursu olarak hizmet veren odaların kapılarını kıran teröristler, buralarda konakladı. Cami de teröristlerden temizlendi. 

Şehit arkadaşlarını unutmadılar

Özel harekat polisleri, operasyon sırasında şehit olan arkadaşları Necmi Çakır'ı da unutmadı. Mahallelerin teröristlerden temizlenmesinin ardından polisler, Çakır'ın teröristlerce şehit edildiği binaya büyük boy Türk bayrağı astı.

Bingöl'de 9 terörist barınağı imha edildi

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamada Bingöl'de terör örgütü PKK tarafından kullanıldığı belirlenen 9 sığınak imha edildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik merkeze bağlı Göltepesi köyü yaylası bölgesinde operasyon düzenlediği kaydedilerek 9 sığınakta, bir el bombası, 450 kilo amonyum nitrat, 102 kilogram peynir, 100 kilogram un, 50 kilogram şeker, 7 çift ayakkabı, 3 tonluk su tankı, şişme bot, uyku tulumu, hava pompası, sırt çantası, tütün, akü, pil, kuru yemiş, şemsiye, 200 metre kablo, kazma, kürek, 50 kilogram gübre ve çok sayıda yaşamsal malzeme ile gıda bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, ele geçirilen malzemeler ile sığınakların imha edildiği bildirildi.

Şırnak'ta rokatatarlı saldırı

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına atılmak istenen roketatar, bir camiyle eve isabet etti. 

İdil ilçesinde devreye görevi yapan 2 zırhlı polis aracına teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketatarlar araçlara isabet etmezken, bir roket mermisi cami duvarını delerek, eski İdil Belediye Başkanı Abdurrahman Abay'ın evine isabet etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.