SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıbiha’dan Rusya’nın yoğun saldırıları nedeniyle uluslararası baskıyı artırma çağrısı!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha, Rusya’nın gece saatlerinde Ukrayna’ya düzenlediği yoğun saldırıların ardından uluslararası toplumu Rusya’ya yönelik baskıyı artırmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2026 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2026 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sıbiha’dan Rusya’nın yoğun saldırıları nedeniyle uluslararası baskıyı artırma çağrısı!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya’nın 13 Mart’ı 14 Mart’a bağlayan gece Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirdiği geniş çaplı füze ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısının ardından uluslararası topluma Moskova üzerindeki tüm baskı mekanizmalarını güçlendirme çağrısında bulundu.

Sıbiha açıklamada, geceyi “korkunç ve uykusuz” olarak nitelendirdi. Rus ordusunun onlarca balistik füze ve yüzlerce SİHA'yla sivilleri ve altyapıyı hedef aldığını belirtti.

Saldırılar sonucu Kıyiv bölgesinde en az dört kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden Sıbiha; Sumı, Harkiv, Dnipro ve Mıkolayiv bölgelerinin de saldırılardan etkilendiğini aktardı.

SIBİHA: HER PATLAMA RUSYA’NIN CEZASIZLIK HİSSİNİN SONUCUDUR

Bakan Sıbiha, “Bu gece Ukrayna’yı sarsan her patlama, Rusya’nın cezasızlık hissinin doğrudan sonucudur.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın savaşı sona erdirmeyi reddettiğini belirten Sıbiha, Moskova’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığını sürdürdüğünü ve aynı zamanda İran kaynaklı terörün Orta Doğu’da yayılmasını desteklediğini savundu.

ULUSLARARASI BASKININ ARTIRILMASI ÇAĞRISI

Sıbiha, Moskova’nın uluslararası baskıdan veya izolasyondan herhangi bir şekilde muaf tutulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Yatıştırma politikası hiçbir zaman barış getirmedi, yalnızca terörün ve savaşın yayılmasına yol açtı. Ukrayna’nın tutumu nettir: Avrupa’da, Orta Doğu’da ve diğer bölgelerde terörün yayılmasını önlemek için Rusya üzerindeki tüm baskı biçimleri artırılmalıdır.” dedi.

UKRAYNA HAVA SAVUNMASI 460 HEDEFİ İMHA ETTİ

Sıbiha ayrıca, Rusya’nın askerî kaynaklardan mahrum bırakılmasının savaşın daha hızlı sona ermesine katkı sağlayacağını belirtti.

Öte yandan Ukrayna hava savunma güçlerinin 13 Mart akşamından itibaren Rusya’ya ait 58 füze ve 402 SİHA olmak üzere toplam 460 hedefi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.