SON DAKİKA
Hava Durumu

Politico, Zelenskıy'ı Avrupa'nın en etkili kişileri listesine dahil etti

Politico dergisi, bu yıl Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ı Hayalperestler kategorisinde Avrupa'nın en etkili kişisi olarak seçti.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Politico, Zelenskıy'ı Avrupa'nın en etkili kişileri listesine dahil etti

ABD merkezli basın kuruluşu Politico, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ı Hayalperestler kategorisinde Avrupa'nın en etkili kişisi olarak seçti. Politico'da Zelenskıy'ı, yakın zamana kadar düşünülemez şeyleri kolaylaıkla başarabildiğini, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğini öne çıkarabildiğini ve NATO askeri ittifakına herkesin düşündüğünden daha yakın hale getirdiğini vurguladı. 

UKRAYNA TOPRAKLARINI KAZANMAK İÇİN ÇABALAMAYA DEVAM EDİYOR

2024 yılının zorlu geçeceğini vurgulayan Politico'nun yayınında şu ifadeler kullanıldı:

"Dünyanın dikkati Orta Doğu'daki yeni eski savaştan dağılmış durumda, Ukraynalılar iki yıldır süren savaşlardan bitkin düşmüş durumda ve Rusya'nın acımasız kıyma makinesi karşısında topraklarını geri almak için çabalıyorlar. Batı'nın kaçamak konuşması ve Ukrayna'nın çok daha büyük komşusundan gelen varoluşsal bir tehditle karşı karşıya kalmaya devam etmesiyle Zelenskıy, Batılı ülkelerden yardım istemekten onlara ders vermeye geçti ve bu, onun daha moral verici konuşmaları kadar başarılı olmadı" 

Ayrıca Ukrayna'da olası 2024 seçimi için Anayasa'nın değişebilme ihtimaline işaret edildi.

ZELENSKIY, POLITICO'NUN ANKETİNDE AVRUPA’NIN EN GÜÇLÜ İNSANI OLARAK SEÇİLDİ

Politico, Virginia merkezli politika alanında uzmanlaşmış gazetecilik organizasyonu. Yayınların konusu, ABD ve Global arenada oluşan siyasal ve politik sorunlar, fikirler ve politik figürlerden oluşmakta. İçerikler gazete, radyo ve internet aracılığı ile paylaşılmakta. Yaklaşık 40.000 tiraja sahip olan gazete, Washington ve Manhattan’da ücretsiz dağıtılmakta. Politico’nun içerik ortakları arasında CBS News, Allbritton Communications’a bağlı ABC, Kablolu TV kanalı NewsChannel8, WTOP-FM radyo istasyonu ve Yahoo! News Seçim Sayfası yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.