SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in sınıf arkadaşı Yüksek Mahkeme Başkanlığına getirildi

Rusya'nın savaş suçlusu lideri Vladimir Putin'in üniversiteden sınıf arkadaşı olan Irina Podnosova, Yüksek Mahkeme Başkanlığı görevine seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'in sınıf arkadaşı Yüksek Mahkeme Başkanlığına getirildi

Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi, 17 Nisan'da yaptığı oylamada Irina Podnosova'yı Yüksek Mahkeme Başkanlığı görevine atadı. Podnosova'nın göreve gelmesi sonrasında Putin'in Rusya'nın en yüksek mahkemesinde bir arkadaşı daha oldu.

1989 yılından bu yana başkanlık görevini yürüten Vyacheslav Lebedev'in 23 Şubat 2024'teki ölümünün ardından başkan yardımcısı Podnosova, göreve başvuruda bulunan tek kişi olmuştu. Yüksek Yeterlilik Kurulu tarafından 1 Nisan'da göreve önerilen Podnosova'nın göreve getirilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Rusya merkezli Kommersant gazetesinde konu, "Herkes onun arkasında kimin olduğunu anlıyordu" ifadesiyle yayımlandı. 

PUTİN'İN SINIF ARKADAŞI IRİNA PODNOSOVA KİMDİR?

Podnosova, 1975 yılında Putin'le aynı dönemde Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Leningrad Bölgesi İcra Komitesinin adalet departmanında danışman olan Podnosova, Volsky inşaat ürünleri fabrikasında çalıştı. Podnosova, ilk kez 1990 yılında Leningrad Bölgesi Luga şehrinde hakim oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.