SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus mahkemesi casuslukla suçlanan gazetecinin tutukluluk süresini uzattı

Moskova Mahkemesi, asılsız iddialarla suçlu bulduğu The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç'in tutukluluk süresini 3 ay daha uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus mahkemesi casuslukla suçlanan gazetecinin tutukluluk süresini uzattı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli basın servisi The Wall Street Journal (WSJ) muhabiri Evan Gerşkoviç'in tutukluluk süresi yine uzatıldı. Moskova Mahkemesi, asılsız suçlamalarla bugün duruşmaya çıkan Gerşkoviç'in tutukluluğunu bir kez daha 3 aylık süreyle uzatma kararı aldı. Böylelikle casusulukla suçlanan Gerşkoviç, 30 Haziran 2024'e kadar hapishanede kalacak. 30 Mart 2023'ten bu yana yargılanan muhabirin tutukluluğu birçok kez uzatılmıştı.

Daha önce Gerşkoviç'in avukatı suçlamaları reddederek, tutukluluğun uzatılmasına itiraz etmişti. ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy ise Gerşkoviç'i ziyaret ettikten sonra, "Evan güçlü ve dirençli olmaya devam ediyor, ancak işlemediği bir suçtan dolayı yargılanmayı bekliyor olması bir trajedi" demişti.

WSJ MUHABİRİ HAKSIZ YERE TUTUKLANDI

Dünyaca ünlü gazetelerden biri olan WSJ muhabiri Evan Gerşkoviç, 30 Mart 2023 tarihinde Rusya tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Rusya, gazeteci Gerşkoviç'in ülkede gizli belge elde etmeye çalıştığını iddia ederek hala gözaltında tutmaya devam ediyor. Bu karardan sonra ABD, Vladimir Putin yönetimindeki Rusya'ya sert tepki göstermişti. ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynn Tracy, muhabir Gerşkoviç'i 19 Ocak 2024 tarihinde ziyaret etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.