SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya-ABD Savunma işbirliği- Rusya Savunma Bakanı Pentagon'da

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2010 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2010 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya-ABD Savunma işbirliği- Rusya Savunma Bakanı Pentagon'da
WASHINGTON, 16.09.2010 (QHA) - Rusya ve ABD Savunma Bakanları, iki ülke arasında savunma alanındaki diyaloğun geliştirilmesini hedefleyen bir anlaşma imzaladı.
     ABD'nin Avrupa'da kurmak istediği füze kalkanı nedeniyle iki ülke arasında savunma ilişkileri alanında uzun bir süreden beri yaşanan gerginlik, Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov'un, ABD Savunma Bakanlığını (Pentagon) ziyareti ile azaldı.
     2005 yılından bu yana Pentagon'u ziyaret eden ilk Rus Savunma Bakanı olan Serdyukov, Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ''ABD'ye ziyaretimin, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine güçlü bir ivme kazandıracağını ümit ediyorum'' dedi.
     Ziyaret sırasında iki ülke arasında savunma alanında diyaloğun geliştirilmesini hedefleyen bir anlaşma imzalandığı, anlaşmanın iki ülke savunma bakanlarının daha sık, yılda en az bir kere bir araya gelmelerini öngördüğü belirtildi.
     İmzalanan anlaşmanın ayrıca, savunma işbirliği alanında ortak programlar uygulanmasını, karşılıklı değişim yapılmasını ve yapılacak ortak tatbikatları da içerdiği bildirildi.

AA

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.