SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da sosyal medya engeli: Whatsapp, Telegram ve Viber'e neden erişim yok?

Rusya'da dün gece itibarıyla Whatsapp, Telegram ve Viber uygulamalarında erişim sorunu yaşandı. Başkent Moskova dahil çeşitli bölgelerde yaşanan sorun, vatandaşların şikayetlerine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da sosyal medya engeli: Whatsapp, Telegram ve Viber'e neden erişim yok?

Rusya'da 23 Ocak'ı 24 Ocak'a bağlayan gece sosyal medya platformlarında sorun yaşayan vatandaşlar, Telegram, Whatsapp ve Viber'e erişemedi. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumunun (Roskomnadzor) "önleyici" çalışmalar yaptığı kaydedildi.

MOSKOVA DAHİL PEK ÇOK BÖLGEDE ERİŞİM SORUNU YAŞANDI

Dün gece çok sayıda şikayet alan sosyal ağlar, Novosibirsk Bölgesi ve Habarovsk Bölgesi ile birlikte başkent Moskova, St. Petersburg, Primorsky Krai, Rusya'daki birçok bölge ve Yakutistan'da erişim alamadı. Rus vatandaşlar bu sosyal ağların yalnızca VPN  ile kullanabildiklerini belirtti.

Saha Cumhuriyeti (Yakutistan) Dijital Kalkınma Bakan Yardımcısı Andrey Suslov, erişim sorunun tedbir amacıyla yaşandığını vurguladı. Bakan Suslov, "Şu anda tüm iletişim hatları ve hücresel operatörler normal şekilde çalışıyor. Messenger'ların başarısızlığı, geçici olarak Roskomnadzor ile üzerinde anlaşmaya varılan önleyici çalışmadan kaynaklanıyor" bilgisini verdi.

2014 yılında Kırım'ı işgal eden 2022'de ise Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekun saldırı başlatan Vladimir Putin idaresindeki Rusya, sosyal medya platformlarında engellediği görüntü, içerik ve makalelerin erişilmesinden derin endişe duyuyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.