SON DAKİKA
Hava Durumu

''Rusya devleti vatandaşlarını camilerle korkutmaktan vazgeçsin''

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
''Rusya devleti vatandaşlarını camilerle korkutmaktan vazgeçsin''
Rusya Müftüler Kurulu Başkanı Şeyh Ravil Gaynutdin, cami inşaatı söz konu olduğunda Rusya devletinin vatandaşları yapay olarak çatışma ve İslamlaşma efsaneleriyle korkuttuğunu söyledi.

Ravil Gaynutdin15 Temmuzda İTAR-TASS haber ajansına verdiği demeçte, “Yeni cami inşaatlarının olası çatışma varsayımları altında tartışılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Milyonlarca insan için cami, önemli bir sosyalleşme, Rusya toplumuyla kaynaşma yoludur” dedi.

Ravil Gaynutdin, “Rusya’nın herhangi bir yerinde faaliyet gösteren camiyle yakınındaki evlerin sakinleri arasında çatışma görülmedi. Bazen ortaya çıkan anlaşmazlıklar başarılı şekilde, diyalog yoluyla çözülmüştür. Ayrıca camilerin radikalizmin yuvası olduğu durumlar da resmi olarak çok azdır. Ama yeni ibadethane inşaatı söz konusu olduğunda kamuoyunu ortaya çıkabilecek çatışmalar, toplumsal gerginlikler ve İslamlaşma varsayımlarıyla korkutmaya başlıyorlar. İnsanlar, gözle görülür istenmeyen şeylerden çok efsanelerden korkuyor” diye kaydetti.

Rusya Müftüler Kurulu Başkanı Şeyh Ravil Gaynutdin, “1917 yılı devrimi öncesi Müslüman nüfusu daha az olmasına rağmen Rusya İmparatorluğunda 20 bin cami, yüzlerce medrese ve vakfın faaliyet gösterdiğini unutmayalım. Müslüman halkının dini bilgi seviyesi bugüne nazaran daha yüksekti. 25 yıldır biz, ateist rejimin halkımızdan gasp ettiği şeyleri canlandırıyoruz. Yani dini görevlerimizi yerine getirmeyi, çocuklarımıza dinimizin temellerini öğretmeyi, manevi kültürümüzü geliştirmeyi…” dedi.
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.