SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya, gaz naklinde AB-Ukrayna işbirliğine şüpheyle yaklaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2009 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2009 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, gaz naklinde AB-Ukrayna işbirliğine şüpheyle yaklaşıyor
Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Sergey Şmatko, 23 Mart’ta Brüksel’de Ukrayna’nın gaz nakliye sisteminin modernizasyonu konusunda Avrupa Birliği (AB) ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşmanın Rusya’nın menfaatlerine dokunduğunu bildirdi.
Şmatko, 23 Mart’ta düzenlediği basın toplantısında “Biz, konferansın hem formatının, hem konferans sonucunda imzalanan anlaşmanın siyasi amaç taşıdığından eminiz” dedi.
Rusya Enerji Bakanı, imzalanan anlaşmanın sadece Ukrayna’nın gaz nakliye sisteminin modernizasyonunun değil, aynı zamanda Ukrayna’nın AB enerji alanının hukuk sahasına çekilmesini öngördüğünü kaydetti.
Şmatko, bildiride Ukrayna ile AB, gazın Ukrayna üzerinden nakliyesinde ortak yaklaşımların hatırlatıldığını belirtirken “Bu ise Rusya ve “Gazprom”un menfaatlerine dokunuyor. Ve AB ile Ukrayna’nın bunu anlamaması mümkün değildi” dedi.
Bakan, Rusya’nın konferansa davet edilmesine rağmen, Rusya’nın konferans bildirisinin hazırlanmasına davet edilmediğini kaydetti.
23 Mart’ta Brüksel’de Ukrayna’nın gaz nakliye sisteminin modernizasyonu konusunda yapılan uluslararası konferansta AB ile Ukrayna arasında ortak bildiri imzalandı. Bildirinin imzalanacağı açıklandıktan sonra Rusya heyetinin protesto olarak konferansı terk ettiğini belirtmek lazım.   

Saide Acımambetova- İlyas Ali


QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.