SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki yük trafiğinde keskin artış

Kuzey Kore, Kim Jong Un ile Vladimir Putin görüşmesinin ardından Rusya'ya ticari ulaşımı keskin bir şekilde artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya ile Kuzey Kore arasındaki yük trafiğinde keskin artış

ABD Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin Beyond Paralel projesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un Eylül ayındaki toplantısının ardından Kuzey Kore ile Rusya arasındaki yük trafiğinde keskin bir artış gözlemledi.

Kuzey Kore'nin Rusya sınırındaki Tumangan kentindeki bir demiryolu tesisinin 5 Ekim 2023 tarihli uydu görüntüsü, toplamda yaklaşık 73 olmak üzere benzeri görülmemiş sayıda yük vagonunu yakaladı.

Tumangan'daki hareketlilik, Beyond Parallel'den ABD'li analistlerin son beş yılda, hatta koronavirüs pandemisinden önce bile bölgede gözlemlediklerinden çok daha yüksek. Ayrıca yakınlarda yeni bir depolama tesisi olması muhtemel inşaat da devam ediyor.

Makalede, "Kim ve Putin'in son zirvelerinde bazı askeri temaslar ve iş birliğini tartıştıkları göz önüne alındığında, demiryolu trafiğindeki dramatik artış muhtemelen Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah ve mühimmat tedarik ettiğine işaret ediyor" ifadesine yer verildi.

Uzmanlar, uydu görüntüsündeki kargoların tamamının brandalarla kaplı olması nedeniyle kesin bir sonuca varmanın imkansız olduğuna dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.