SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’nın stratejik taşımacılık ana hatlarından birinde patlama!

Rusya’yı Çin'e bağlayan Baykal-Amur Demiryolu Hattı’nda patlama meydana geldi. Ukrayna Güvenlik Servisinin operasyon düzenleyerek Rusya’nın stratejik taşımacılık ana hatlarından birini havaya uçurduğu iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’nın stratejik taşımacılık ana hatlarından birinde patlama!

Rusya’nın stratejik taşımacılık ana hatlarından biri olan Baykal-Amur Demiryolu Hattı’nda 29 Kasım’ı 30 Kasım’a bağlayan gece patlama meydana geldi. Patlamanın, Buryatya Cumhuriyeti’nde bulunan Severomuyskiy Tüneli’nde gerçekleştiği aktarıldı.

Rusya’yı Çin ile bağlayan Baykal-Amur Demiryolu Hattı, Kremlin tarafından askeri sevkiyat için kullanılıyor. Ukrayna basınına konuşan kaynak, Baykal-Amur Demiryolu Hattı’nda meydana gelen patlamanın Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından düzenlenen operasyon sonucu gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

İsmi açıklanmayan kaynak, “Aslında bu, Rusya Federasyonu ile Çin arasındaki tek ciddi demir yolu iletişim güzergahıdır. Rusya'nın askeri malzeme sevkiyatı için de kullandığı bu rota artık felç oldu”  dedi.

Yük treni tünelden geçtiği sırada 4 patlayıcının infilak ettiği aktarıldı. Öte yandan, Ukrayna Güvenlik Servisi henüz konu ile ilgili bir resmi açıklamada bulunmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.