SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, WSJ muhabirinin tutukluluk süresini yine uzattı

Rusya'da haksız yere tutuklanan ve 26 Ocak'ta duruşmaya çıkan WSJ muhabiri Evan Gerşkoviç'in tutukluluk süresi 2 ay daha uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, WSJ muhabirinin tutukluluk süresini yine uzattı

Rusya'nın haksız yere tutukladığı The Wall Street Journal (WSJ) muhabiri Evan Gerşkoviç hakkında yeni bir karar alındı. Casusluk yaptığı iddiasıyla 30 Mart 2023'ten bu yana Rusya'daki hapishanede tutulan Gerşkoviç'in itirazı, 26 Ocak tarihli mahkemede reddedildi.

TUTUKLULUK SÜRESİ 2 AY DAHA UZATILDI

Lefortovo Bölge Mahkemesi, tutukluluk süresi 2 ay daha uzatılan Gerşkoviç hakkında görülen kapalı duruşmaya ilişkin verdiği bilgide, "Evan Gerşkoviç'in tutukluluk süresi 30 Mart 2024'e uzatıldı" dedi. 

Gerşkoviç'in avukatı Maria Korçagina duruşma öncesinde WSJ muhabirinin cezasının ev hapsine veya 50 milyon ruble (558.000 $) kefalete çevrilmesini talep etmişti. Ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi. Rusya Mahkemesi, çıktığı her duruşmanın sonucunda Gerşkoviç'in tutukluluk süresinin uzatılmasına karar veriyor. 

WSJ MUHABİRİ HAKSIZ YERE TUTUKLANDI

Dünyaca ünlü gazetelerden biri olan Wall Street Journal (WSJ) Muhabiri Evan Gerşkoviç, 30 Mart 2023 tarihinde Rusya tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Rusya, gazeteci Gerşkoviç'in ülkede gizli belge elde etmeye çalıştığını iddia ederek hala gözaltında tutmaya devam ediyor. Bu karardan sonra ABD, Vladimir Putin yönetimindeki Rusya'ya sert tepki göstermişti. ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynn Tracy, muhabir Gerşkoviç'i 19 Ocak 2024 tarihinde ziyaret etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.