SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan, Kosovalı 10 polis memurunu gözaltına aldı

Sırbistan, 17 Nisan 2024 tarihinde Kosova'dan Hırvatistan'a gidecek olan ve aralarında Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısının da olduğu 10 polis memurunu sorgusuz bir şekilde gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırbistan, Kosovalı 10 polis memurunu gözaltına aldı

Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan Sırbistan, bölgedeki gerilimi yükseltmeye devam ediyor. Kosova İçişleri Bakanlığı, 17 Nisan 2024 tarihinde Sırbistan'dan geçiş yapacak olan, aralarında Kosova Polis Teşkilatı müdür yardımcısının da olduğu 10 polis memurunun gözaltına alındığını duyurdu. 

SIRBİSTAN, KOSOVA İLE YAPTIĞI HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜ ANLAŞMASI'NI İHLAL ETTİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sabahın erken saatlerinde Hırvatistan'a geçiş yapmak üzere Sırbistan'dan geçen otobüslerin durdulduğu ve gözaltına alınan polis memurlarının saatlerce sorgulandığı aktarıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Vatandaşlarımızın kişisel belgelerine el konuldu ve hiçbir gerekçe gösterilmeden onlarla görüşmeler yapıldı. Vatandaşlarımız saatlerce Sırp makamlarının ofislerinde kilit altında tutuldu ve çeşitli kişiler tarafından Kosova Kurtuluş Ordusu'na katılımları, nihai bağlantıları veya Kosova'daki savaş hakkında sorgulamalar yaptı. Sırbistan'ın bu eylemi, her türlü insani normu ihlal ediyor ve her şeyden önce, Kosova ile Sırbistan arasındaki Hareket Özgürlüğü Anlaşması'nın açık bir ihlalidir" 

ARALARINDA MÜDÜR YARDIMCISININ DA BULUNDUĞU 5 KİŞİ HALA GÖZALTINDA

Sorgulamaların ardından 5 kişi serbest bırakılsa da Müdür Yardımcısı Jankoviç Raska dahil 5 kişi hala gözaltında bulunuyor. Bakanlık gözaltına alınan polis memurlarının bir an önce serbest bırakılmasına çağrı yaparak, Sırbistan'ın bu eylemini kınadı. Ayrıca Bakanlık, vatandaşlarına Sırbistan'a seyehat etmemeleri yönünde de çağrıda bulundu. 

KOSOVA BAŞBAKANI TEPKİ GÖSTERDİ!

Kosova Başbakanı Albin Kurti konuyla ilgil yaptığı açıklamada, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin Kosova'nın üyeliği lehinde oy vermesinden bir gün sonra, Sırbistan sivillere misilleme yapıyor. Bu sabahtan bu yana 300'ün üzerinde vatandaşımız ve çocuklar sınırda keyfi olarak alıkonuluyor, yiyecek ve ilaçtan mahrum bırakılıyor. Büyük bir insan hakkı ihlali!" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.