SON DAKİKA
Hava Durumu

Sri Lanka, Çin gemilerinin limanlarına girişini  yasakladı

Güney Asya'nın kritik konumdaki ülkesi Sri Lanka, Çin araştırma gemilerinin ülke limanlarına girişini 1 yıl süreyle yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sri Lanka, Çin gemilerinin limanlarına girişini  yasakladı

Güney Asya'daki konumu ve Hindistan ile olan yakın ilişkisi nedeniyle önemli bir ülke haline gelen Sri Lanka, Çin gemilerinin ülke limanlarına girişini yasaklama kararı aldı.

SRİ LANKA YÖNETİMİ, ÇİN ARAŞTIRMA GEMİLERİNE 1 YIL MORATORYUM UYGULADI

Hindistan'ın önemli haber sayfalarından Hindustan Times'ın diplomatik kaynaklara dayanarak 2 Aralık 2023 tarihinde yer verdiği haberinde Sri Lanka yönetiminin, Çin araştırma gemilerine 1 yıl moratoryum uygulayacağını Hint makamlarına bildirdiğini belirtti.

SRİ LANKA NEYİ AMAÇLADI?

Öte yandan Sri Lanka'nın, Hindistan'ın güvenlik endişelerine yanıt vermek üzere, Çin'e ait araştırma gemilerinin limanlarına demirlemesini ve münhasır ekonomik bölgesi içinde faaliyet göstermesini geçici olarak durduracağı bildirildi.

HİNDİSTAN, ÇİN GEMİLERİNDEN RAHATSIZ OLMUŞTU

Hindistan, Hint okyanusunda yüzen Çin bayraklı araştırma gemilerinden huzursuzluğunu; Çin'in okyanus araştırma, tarama, haritalandırma ve radar donanımları bulunan gemilerle Hint Okyanusu'nda faaliyet göstermesine ilişkin güvenlik kaygılarını dile getirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.