SON DAKİKA
Hava Durumu

Transdinyester'de yaşanan patlamada sır perdesi aralandı!

Transdinyester bölgesinde yer alan Tiraspol'de meydana gelen patlamaya ilişkin, Moldova Yeniden Entegrasyon Bürosundan açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Transdinyester'de yaşanan patlamada sır perdesi aralandı!

Moldova, Rus işgalcilerin kontrolündeki Transdinyester bölgesinde 17 Mart 2024'te meydana gelen patlama hakkında açıklama yaptı. Transdinyester bölgesinin başkenti kabul edilen Tiraspol'de askeri birlikteki insansız hava aracı ile yapılan saldırının yeni detayları hakkında resmî makamlarından doğrulama geldi.

PATLAMA KIŞKIRTMA AMACI TAŞIYOR

Moldova Yeniden Entegrasyon Bürosu tarafından yapılan açıklamada, patlamanın korku ve endişe yaratma,kışkırtma amacı taşıdığını kaydedildi. Büronun, bölgedeki patlamaya ilişkin video ve fotoğrafları incelediklerini belirttiği açıklamasında, "Video görüntülerini inceledikten ve bilgi alışverişinde bulunduktan sonra bu olayın bölgede korku ve paniği kışkırtma girişimi olduğunu rapor ediyoruz. Görüntülerde gösterilen askerî teçhizat birkaç yıldır çalışmıyor" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca açıklamada, Ukraynalı yetkililerle devamlı temas halinde olduklarını bildiren Moldovalı yetkililerin herhangi bir saldırıyı doğrulamadığı kaydedildi.

RUS İŞGALCİLERİN KONTROLÜNDEKİ TRANSDİNYESTER'DE ASKERİ ÜSSE SALDIRI DÜZENLENDİ Mİ?

17 Mart 2024 tarihinde bir insansız hava aracının Rus işgalcilerin kontrolündeki Transdinyester'de bir askeri üssü vurduğu iddia edildi. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, bir helikopterin insansız hava aracı tarafından vurulduğunu gösterdiği iddia edilen bir video da yayımladı. Sosyal medya hesaplarından insansız hava aracının uçuşunun güya Ukrayna sınırına yakın Tiraspol'un kuzeyinde tespit edildiği öne sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.