SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk paranoyasına kapılan Ermeni muhalefeti, Zelenskıy'ın Erivan ziyaretinden endişeli

Ermenistan'da muhalefet, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın ziyaretinden endişe duyuyor. Rus yanlısı Ermeni muhalefeti, Rusya'dan sert tepki alacaklarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk paranoyasına kapılan Ermeni muhalefeti, Zelenskıy'ın Erivan ziyaretinden endişeli

Ermenistan'da muhalefet, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın ziyaretinden endişe duyuyor. Rus yanlısı Ermeni muhalefeti, Rusya'dan sert tepki gösterileceğinindile getirdi. Ermenistan parlamentosunda yer alan muhalif grubunun milletvekili Aregnaz Manukyan, "Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy'ın Ermenistan'a olası ziyareti, Erivan ile Moskova arasındaki ilişkilerde bir dönüm noktası olacak" ifadelerini kullandı. Manukyan, toplantının dış güçler tarafından tertip edildiğini söyledi.

Türk paranoyasını körükleyen Rus yanlısı Manukyan, "Dış güçler, Rusya'ya karşı ikinci bir cephe açmak için Zelensky'nin Ermenistan ziyaretini organize etmeyi planlıyor" açıklamasını yaptı. Manukyan savaş ihtimalini iddia ederken, "Bu ziyaret gerçekleşirse Ermenistan-Rusya ilişkilerinde bir dönüm noktası olacaktır. Azerbaycan bunu mutlaka kullanıp Ermenistan'a saldıracaktır" dedi. Rus yanlısı milletvekili Aregnaz Manukyan, Başbakan Nikol Paşinyan'ın "Ermeni Zelenskıy veya Saakaşvili" olmayı planladığını da sözlerine ekledi.

ZELENSKIY, ERİVAN'I ZİYARET EDECEK Mİ?

Ermenistan merkezli haber sitesi Factor, Ermeni yetkilileri kaynak göstererek Zelenskıy'ın mart ayında Ermenistan'ın başkentine ziyaret gerçekleştireceğini öne sürdü. Paşinyan, bu ziyareti yalanlayan bir açıklamada bulunmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.