SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İsveç'teki eylemi kınadı!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, dün İsveç'te PKK/YPG mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan eylemi ve buna müsaade edilmesini şiddetle kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Dışişleri Bakanlığı İsveç'teki eylemi kınadı!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, dün İsveç'in başkenti Stockholm'deki çirkin eylemi ve buna müsaade edilmesini şiddetle kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Stockholm’de bugün düzenlenen bir etkinlikte, bir kez daha, PKK iltisaklı bir grubun terör örgütü sembolleriyle propaganda yapmasına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin eylemde bulunmasına müsaade edilmesini en ağır şekilde kınıyoruz. İsveç’in PKK ve uzantılarının eylemlerini engellemek bağlamında üstlendiği taahhütlerini hatırlatmak isteriz" ifadesi kullanıldı. 

STOCKHOLM'DE HEDEF YİNE TÜRKİYE!

Stockholm'de bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristler yapılan LGBT yürüyüşünde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Provokatörler, PKK paçavralarını yürüyüşte açarak Türkiye'nin NATO üyeliği için ortaya koyduğu şartların İsveç hükumeti tarafından kabul edilmemesi gerektiğini savundu.

İSVEÇ, NATO ÜYESİ OLABİLECEK Mİ?

İsveç, 31 NATO üyesi ülkeden onay aldıktan sonra üyelik sürecini tamamlayabilecek. Geçen ay Türkiye'nin onayını alan İsveç yönetimi, ülke içindeki provokasyonlara izin vermeye devam ediyor. NATO üyeliği hususunda, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) herhangi bir oylama yapılmadı. 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.